De route

De route is 5000 meter (5km) lang. Dit hebben we nauwkeurig nagemeten met een professioneel meetwiel. Het evenement vindt hier plaats: Waterakkers, noordkant van Rogdijk, 4847 AG Teteringen. De route wordt helemaal gelopen op verharde paden. Sommige stukken van de route kunnen modderig, nat en glad worden bij regen. Afhankelijk van beschikbaarheid zullen er routeregelaars langs de route staan of worden er wegwijzers gebruikt.

Houd er rekening mee dat parkrun gebruik maakt van paden die voor iedereen toegankelijk zijn. Geef andere bezoekers van het park voldoende ruimte. Dit gaat niet ten koste van je tijd, je kunt nog steeds een pr lopen en het zorgt ervoor dat iedereen van het evenement kan blijven genieten.

Probeer te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Neem je toch de auto? Overweeg te carpoolen. Op deze manier reduceren we onze impact op zowel onze omgeving als op andere parkbezoekers. Let ook goed op wanneer je aankomt of wegrijdt. Het aantal parkeerplaatsen is mogelijk beperkt, dus kom op tijd.

Routeveiligheid

Waterakkers parkrun is een gezellig, gratis evenement, georganiseerd door vrijwilligers voor iedereen. We willen de loop in veilige banen leiden. Daarom vragen wij lopers, toeschouwers en vrijwilligers om het volgende in acht te nemen:

 • Houd te allen tijde rekening met het park en andere bezoekers van het park.
 • Kinderen jonger dan elf jaar moeten tijdens de gehele loop worden begeleid (binnen armlengte) door een ouder, voogd of een - door de ouder aangewezen - verantwoordelijke volwassene.
 • Kom te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer, indien mogelijk. Wanneer je dit doet, help je om de impact op het park en onze planeet zo klein mogelijk te houden.
 • Help mee als vrijwilliger! Het evenement kan alleen voortbestaan met jullie medewerking - zie de vrijwilligerspagina voor meer informatie.
 • Let op in de buurt van wegen en parkeerplaatsen – de meeste voertuigen zijn sneller dan jij. Ga niet in de buurt van auto's rondhangen, zeker niet als je kinderen bij je hebt. Ga je met de auto naar parkrun, rijd dan niet te snel, ook niet als je (te) laat bent.
 • Houd tijdens het lopen rekening met een oneffen ondergrond - of je nu over gras of asfalt loopt. Let op voor fietsers, andere lopers, wandelaars, kinderen, honden, (wilde) dieren, wegwerkzaamheden, vallende takken, paaltjes en andere obstakels die zich op de route kunnen bevinden.
 • Zorg ervoor dat je fit genoeg bent om 5 km te wandelen, joggen of rennen.
 • Als je een loper in serieuze problemen ziet, stop dan om te helpen en regel zo snel mogelijk hulp.
 • Ben je toeschouwer? Geef lopers ruim de baan op de route. Let goed op kinderen of honden wanneer je die bij je hebt.
 • Het is niet toegestaan deel te nemen met een kinderwagen en een hond tegelijkertijd.
 • De Ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die je kunt oplopen door een tekenbeet. Draag beschermende kleding wanneer je deelneemt aan een parkun in een gras- en/of bosrijke omgeving. Kijk hier voor meer informatie.
 • Deelnemers met een hond zijn welkom. Zorg ervoor dat de hond aan een korte, vaste lijn in de hand meeloopt. Kijk ook op de hulppagina over rennen met honden bij parkrun.
 • Lopers met een kinderwagen zijn ook welkom, maar wees voorzichtig voor anderen om je heen en probeer op een geschikte plaats in het veld te starten voor jouw snelheid.

Wij hopen dat deze tips helpen om ervoor te zorgen dat Waterakkers parkrun voor iedereen leuk en veilig blijft.

Leeftijdsindex

Alle parkrunevenementen gebruiken de leeftijdsindex om lopers in staat te stellen hun resultaten te vergelijken.

De leeftijdsindex gebruikt jouw resultaat in combinatie met het wereldrecord voor jouw geslacht en leeftijdscategorie om tot een score (een percentage) te komen. Met deze score kun je jouw prestatie vergelijken met die van een ander, zelfs als zij in een andere categorie lopen: hoe hoger je score, des te beter. Scores kunnen ook worden vergeleken over verschillende loopafstanden: zo kun je bijvoorbeeld een tijd op de 5 km vergelijken met een marathontijd.

Voor meer informatie, kijk op onze hulppagina.

Routekaart

Omschrijving route / Course Description

Vanaf het startpunt aan de noordkant van de Waterakkers, bij de kruising van de Rogdijk en de Zwarte Dijk loopt u in zuidelijke richting, steekt het fietspad over en gaat verder richting de Nieuwe Kadijk, waar u een lus maakt rond het onderste deel van het meer (via het fietspad lang de Oosterhoutseweg en de Burgemeester Verdaasdonkstraat), met het meer steeds aan uw linker hand . Aan het einde van de eerste lus gaat us linksaf bij het fietspad en weer links om dezelfde lus in zuidelijke richting naar Nieuwe Kadijk te volgen. Aan het einde van de tweede lust gaat u rechtdoor bij het fietspad pad en ga verder naar de finish.

From the start point at the northern end of Waterakkers, at the junction of Rogdijk and Zwarte Dijk, you run southwards, crossing over the cycle path and continuing towards Niewe Kadijk, where you loop around the bottom section of the lake. Halfway back you turn left at the cycle path crossing and left again to follow the same loop south to Niewe Kadijk. This time continue straight ahead at the cycle path and continue to the finish.

Faciliteiten / Facilities

Toiletten zijn aanwezig bij Bij Snoek, maar pas na opening van het café om 9.30 uur. Toilets are available at Bij Snoek, but only after the café opens at 9.30.

Startlocatie / Location of start

Aan de noordkant van de Waterakkers, bij de kruising van de Rogdijk en de Zwarte Dijk.

At the northern end of Waterakkers, at the junction of Rogdijk and Zwarte Dijk.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer / Getting there by public transport

Bus lijn nummer 2 (richting Hoge Vlucht) rijdt regelmatig vanaf het centraal station en doet er 6 minuten over tot de halte Waterdonken. Daarna is het 750 meter lopen is naar de start. The number 2 bus (in the direction of Hoge Vlucht) runs regularly from the central station and takes 6 minutes to get to the stop Waterdonken, from where it is a 750m walk to the start.

Bereikbaarheid te voet / Getting there on foot

De start van het evenement is ongeveer 3,5 km van het centrum van Breda, dus 10-15 minuten op de fiets. Gebruik navigatie aanwijzingen naar Rogdijk / 'Bij Snoek' The event start is approximately 3.5km from central Breda, so 10-15 mins on a bike. Follow Google Map directions to Rogdijk/Bij Snoek.

Bereikbaarheid met de auto / Getting there by road

Gebruik navigatie aanwijzingen naar Rogdijk / 'Bij Snoek' in Waterakkers, Breda.

Fietsenstalling bij 'Bij Snoek'. Parkeergelegenheid voor auto's beschikbaar in nabijgelegen woonwijken and langs de weg op de Zwarte Dijk. Use SatNav directions to Rogdijk/Bij Snoek in Waterakkers, Breda.

Bicycle Parking at Bij Snoek. Car parking available in nearby residential areas

Koffie na afloop / Post Run Coffee

Elke week gaan we samen koffie drinken: {0}. Kom er gezellig bij!

Every week we grab a post-parkrun coffee: {0}. Please come and join us!