De route

De route is 5000 meter (5km) lang. Dit hebben we nauwkeurig nagemeten met een professioneel meetwiel. De lokatie van het evenement: Zuiderpark, Den Haag. De route is en geasfalteerd voetpad. Sommige stukken van de route kunnen modderig, nat en glad worden bij regen. Afhankelijk van beschikbaarheid zullen er routeregelaars langs de route staan of worden er wegwijzers gebruikt.

Houd er rekening mee dat parkrun gebruik maakt van paden die voor iedereen toegankelijk zijn. Geef andere bezoekers van het park voldoende ruimte. Dit gaat niet ten koste van je tijd, je kunt nog steeds een pr lopen en het zorgt ervoor dat iedereen van het evenement kan blijven genieten.

Probeer te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Neem je toch de auto? Overweeg te carpoolen. Op deze manier reduceren we onze impact op zowel onze omgeving als op andere parkbezoekers. Let ook goed op wanneer je aankomt of wegrijdt. Het aantal parkeerplaatsen is mogelijk beperkt, dus kom op tijd.

Routeveiligheid

Zuiderpark parkrun is een gezellig, gratis evenement, georganiseerd door vrijwilligers voor iedereen. We willen de loop in veilige banen leiden. Daarom vragen wij lopers, toeschouwers en vrijwilligers om het volgende in acht te nemen:

 • Houd te allen tijde rekening met het park en andere bezoekers van het park.
 • Kinderen jonger dan elf jaar moeten tijdens de gehele loop worden begeleid (binnen armlengte) door een ouder, voogd of een - door de ouder aangewezen - verantwoordelijke volwassene.
 • Kom te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer, indien mogelijk. Wanneer je dit doet, help je om de impact op het park en onze planeet zo klein mogelijk te houden.
 • Help mee als vrijwilliger! Het evenement kan alleen voortbestaan met jullie medewerking - zie de vrijwilligerspagina voor meer informatie.
 • Let op in de buurt van wegen en parkeerplaatsen - de meeste voertuigen zijn sneller dan jij. Ga niet in de buurt van auto's rondhangen, zeker niet als je kinderen bij je hebt. Ga je met de auto naar parkrun, rijd dan niet te snel, ook niet als je (te) laat bent.
 • Houd tijdens het lopen rekening met een oneffen ondergrond - of je nu over gras of asfalt loopt. Let op voor fietsers, andere lopers, wandelaars, kinderen, honden, (wilde) dieren, wegwerkzaamheden, vallende takken, paaltjes en andere obstakels die zich op de route kunnen bevinden.
 • Zorg ervoor dat je fit genoeg bent om 5 km te wandelen, joggen of rennen.
 • Als je een loper in problemen ziet, stop dan om te helpen en ga zo snel mogelijk hulp halen.
 • Ben je toeschouwer? Geef lopers ruim de baan op de route. Let goed op kinderen of honden wanneer je die bij je hebt.
 • Het is niet toegestaan deel te nemen met een kinderwagen en een hond tegelijkertijd.
 • De Ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die je kunt oplopen door een tekenbeet. Draag beschermende kleding wanneer je deelneemt aan een parkun in een gras- en/of bosrijke omgeving. Kijk hier voor meer informatie.
 • Deelnemers met een hond zijn welkom. Zorg ervoor dat de hond met een korte lijn meeloopt, zodat je hem goed onder controle kunt houden. Kijk ook op de hulppagina over rennen met honden bij parkrun.
 • Lopers met een kinderwagen zijn ook welkom, maar wees voorzichtig voor anderen om je heen en probeer op een geschikte plaats in het veld te starten voor jouw snelheid.

Wij hopen dat deze tips helpen om ervoor te zorgen dat Zuiderpark parkrun voor iedereen leuk en veilig blijft.

Leeftijdsindex

Alle parkrunevenementen gebruiken de leeftijdsindex om lopers in staat te stellen hun resultaten te vergelijken.

De leeftijdsindex gebruikt jouw resultaat in combinatie met het wereldrecord voor jouw geslacht en leeftijdscategorie om tot een score (een percentage) te komen. Met deze score kun je jouw prestatie vergelijken met die van een ander, zelfs als zij in een andere categorie lopen: hoe hoger je score, des te beter. Scores kunnen ook worden vergeleken over verschillende loopafstanden: zo kun je bijvoorbeeld een tijd op de 5 km vergelijken met een marathontijd.

Voor meer informatie, kijk op onze hulppagina.

Routekaart

Omschrijving route

Twee rondes in het park op het asfalt met de klok mee. De start en finish zijn buiten Sportcampus.

Course description

Two laps of the park on tarmac paths, ran in a clockwise direction. The start and finish are outside Sportcampus.

Faciliteiten

Je kunt soms gebruik maken van de toiletten in de Sportcampus. Toiletten zijn beschikbaar in Parkoers café vanaf 10 uur.

Facilities

Toilets are sometimes available in the Sportcampus. Toilets are available at Parkoers cafe from 10am.

Bereikbaarheid

Startlocatie

De start zijn bij Sportcampus.

Location of start

The events starts at the statues near Sportcampus.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Sportcampus Zuiderpark is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de stations Den Haag Centraal, Den Haag Holland Spoor en Den Haag Moerwijk kun je verder reizen met de tram en bus van HTM naar het Zuiderpark.

Pak tram 9 richting Vrederust (halte Zuiderpark), tram 16 richting Wateringen (halte Loevesteinlaan) of bus 26 (halte Moerweg) richting Kijkduin.

Vanaf station Rijswijk neem je bus 50 of 51 richting Grote Markt, halte Veluweplein.

Getting there by public transport

Sportcampus Zuiderpark is easy to reach by public transport. From the train stations (Centraal, HS and Moerwijk) you can reach Zuiderpark by tram or bus.

Take tram 9 in the direction of Vrederust (Zuiderpark stop), tram 16 in the direction of Watering en (Loevesteinlaan stop) or bus 26 to Zuiderpark.

From Rijswijk station take bus 50 or 51 towards Grote Markt, Veluweplien stop.

Bereikbaarheid te voet

Vanaf de ingang Melis Stokelaan, ligt de Sportcampus rechts. De Sportcampus is het grote koperkleurige gebouw.

Getting there on foot

From the Melis Stokelaan entrance, you’ll find the Sportcampus on your right. The Sportcampus is the big copper-coloured building.

Bereikbaarheid met de auto

Voor je navigatiesysteem kan je het best Mr. P. Droogleever Fortuynweg 69 aanhouden. Vanaf het Prins Clausplein is de handigste route via afrit 11, Rijswijk. De Prinses Beatrixlaan brengt je in één rechte lijn naar het Zuiderpark.

De beste manier om naar Sportcampus Zuiderpark te komen is met het openbaar vervoer. Reis je toch met de auto, maak dan gebruik van één van de vele P+R locaties in Den Haag om vervolgens met het openbaar vervoer verder te reizen naar het Zuiderpark.

Mocht je toch met de auto komen, dan zijn er in en rond het Zuiderpark gratis parkeerplaatsen aan de kant van de Melis Stokelaan.

Er zijn invalideparkeerplaatsen op het grote parkeerterrein en ook vier direct naast de Sportcampus. Hiervoor neem je de ingang via de Moerweg/Troelstrakade en meld je je bij de pollers.

Bij Sportcampus Zuiderpark zijn voldoende fietsenstallingen.

Getting there by road

In your sat-nav system it’s best to put in number 69 Mr. P. Drooglever Fortynweg 69. From the Prins Clausplein the best route is via exit 11, Rijswijk. The Prinses Beatrixlaan brings you in a straight line to Zuiderpark.

The best way to get to Zuiderpark is by public transport. If travelling by car then you are advised to make use of one of the many park and ride locations in the Hague and continue your journey to Zuiderpark by public transport. If you decide to come by car, then there are free parking places in Zuiderpark by the Melis Stokelaan entrance.

There are also disabled parking spaces available in this car park, as well as four directly next to the Sportcampus. For these, enter the park via Moerweg/Troelstrakade and past the bollards.

There are also plenty of bicycle parking facilities at Sportcampus Zuiderpark.

Koffie na afloop

Er is een café in Sportcampus dat om 9 uur open gaat. Vanaf 10.00 uur gaan we koffie of thee drinken bij Parkoers café - kom gezellig langs!

Post Run Coffee

There is a cafe in Sportcampus which usually opens at 9am. From 10am, we go for coffee or tea at Parkoers cafe - please come and join us!