De route

De route is 5000 meter (5km) lang. Dit hebben we nauwkeurig nagemeten met een professioneel meetwiel. Het evenement vindt hier plaats: Brasserie Tapijn, Tapijnkazerne 20, 6211 ME, Maastricht. De route is volledig geasfalteerde (wandel) paden. Sommige stukken van de route kunnen modderig, nat en glad worden bij regen. Afhankelijk van beschikbaarheid zullen er routeregelaars langs de route staan of worden er wegwijzers gebruikt.

Houd er rekening mee dat parkrun gebruik maakt van paden die voor iedereen toegankelijk zijn. Geef andere bezoekers van het park voldoende ruimte. Dit gaat niet ten koste van je tijd, je kunt nog steeds een pr lopen en het zorgt ervoor dat iedereen van het evenement kan blijven genieten.

Probeer te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Neem je toch de auto? Overweeg te carpoolen. Op deze manier reduceren we onze impact op zowel onze omgeving als op andere parkbezoekers. Let ook goed op wanneer je aankomt of wegrijdt. Het aantal parkeerplaatsen is mogelijk beperkt, dus kom op tijd.

Routeveiligheid

Tapijn parkrun is een gezellig, gratis evenement, georganiseerd door vrijwilligers voor iedereen. We willen de loop in veilige banen leiden. Daarom vragen wij lopers, toeschouwers en vrijwilligers om het volgende in acht te nemen:

 • Houd te allen tijde rekening met het park en andere bezoekers van het park.
 • Kinderen jonger dan elf jaar moeten tijdens de gehele loop worden begeleid (binnen armlengte) door een ouder, voogd of een - door de ouder aangewezen - verantwoordelijke volwassene.
 • Kom te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer, indien mogelijk. Wanneer je dit doet, help je om de impact op het park en onze planeet zo klein mogelijk te houden.
 • Help mee als vrijwilliger! Het evenement kan alleen voortbestaan met jullie medewerking - zie de vrijwilligerspagina voor meer informatie.
 • Let op in de buurt van wegen en parkeerplaatsen – de meeste voertuigen zijn sneller dan jij. Ga niet in de buurt van auto's rondhangen, zeker niet als je kinderen bij je hebt. Ga je met de auto naar parkrun, rijd dan niet te snel, ook niet als je (te) laat bent.
 • Houd tijdens het lopen rekening met een oneffen ondergrond - of je nu over gras of asfalt loopt. Let op voor fietsers, andere lopers, wandelaars, kinderen, honden, (wilde) dieren, wegwerkzaamheden, vallende takken, paaltjes en andere obstakels die zich op de route kunnen bevinden.
 • Zorg ervoor dat je fit genoeg bent om 5 km te wandelen, joggen of rennen.
 • Als je een loper in serieuze problemen ziet, stop dan om te helpen en regel zo snel mogelijk hulp.
 • Ben je toeschouwer? Geef lopers ruim de baan op de route. Let goed op kinderen of honden wanneer je die bij je hebt.
 • Het is niet toegestaan deel te nemen met een kinderwagen en een hond tegelijkertijd.
 • De Ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die je kunt oplopen door een tekenbeet. Draag beschermende kleding wanneer je deelneemt aan een parkun in een gras- en/of bosrijke omgeving. Kijk hier voor meer informatie.
 • Deelnemers met een hond zijn welkom. Zorg ervoor dat de hond aan een korte, vaste lijn in de hand meeloopt. Kijk ook op de hulppagina over rennen met honden bij parkrun.
 • Lopers met een kinderwagen zijn ook welkom, maar wees voorzichtig voor anderen om je heen en probeer op een geschikte plaats in het veld te starten voor jouw snelheid.

Wij hopen dat deze tips helpen om ervoor te zorgen dat Tapijn parkrun voor iedereen leuk en veilig blijft.

Leeftijdsindex

Alle parkrunevenementen gebruiken de leeftijdsindex om lopers in staat te stellen hun resultaten te vergelijken.

De leeftijdsindex gebruikt jouw resultaat in combinatie met het wereldrecord voor jouw geslacht en leeftijdscategorie om tot een score (een percentage) te komen. Met deze score kun je jouw prestatie vergelijken met die van een ander, zelfs als zij in een andere categorie lopen: hoe hoger je score, des te beter. Scores kunnen ook worden vergeleken over verschillende loopafstanden: zo kun je bijvoorbeeld een tijd op de 5 km vergelijken met een marathontijd.

Voor meer informatie, kijk op onze hulppagina.

Routekaart

Omschrijving route / Course Description

Het parkoers is 5 km lang. De start en finish ligt vlak bij het EDLAB gebouw van universiteit Maastricht en Brasserie Tapijn. Het parcours bestaat uit 3 rondes van vooral geasfalteerde paden rond het park en beklinkerde paden rond de universiteitsgebouwen. Het parkoers is hoofdzakelijk vlak met een lichte stijging halverwege de ronde. The course is 5 km long, starting and finishing close to the Maastricht University EDLAB building and the Brasserie Tapijn. The course is three laps, mainly on tarmac paths around the parks and brick-paving around the university buildings. This course is flat with a slight incline halfway through each lap.

Faciliteiten / Facilities

In de nabije omgeving zijn geen publieke toiletten. In de brasserie zijn toiletten voor klanten. Voor de brasserie is een kleine speelplaats en in de buurt is een klein dierenpark. There are no public toilets nearby. In the brasserie there are toilets for customers. There is a small playing area for kids in front of the brasserie and a small animal park nearby.

Startlocatie / Location of start

De route begint dicht bij het EDLAB gebouw van universiteit maastricht en brasserie tapijn.

The event starts close to the Maastricht Uniersity EDLAB building and the Brasserie Tapijn.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer / Getting there by public transport

De dichtsbijzijnde bushalte is op de Tongersestraat. Bussen 4,3 en 9 stoppen hier vanaf het station. The closest bus stop to the park is Maastricht, Tongersestraat. Buses numbers 4, 3 and 9 all service this stop, and operate from the station. Many other local services are available.

Bereikbaarheid te voet / Getting there on foot

Het Aldenhofpark is ongeveer 25 minuten lopen vanaf het station. Loop richting Sint Servaasbrug en sla linksaf aan de overkant van de Maas. Wanneer je bij het stadspark bent aangekomen neem je het het wandelpad in het park en volg je de stadsmuur. Na het dierenpark sla je linksaf en vervolgens naar rechts. The start location is approximately 25 min walk from the main railway station in Maastricht. From the station, go straight to the Sint Servaas bridge and cross the river Maas. Take a left turn after the bridge and once you arrive at the Stadspark, take the path into the park and follow the city wall. After the animal park go left and then right.

Bereikbaarheid met de auto / Getting there by road

Vanaf de A2: Neem de afslag naar de N2, Neem de afslag richting N278/Akersteenweg/John F Kennedysingel. Sla na 500 meter links af en vervolg de weg. Vervolg de weg over de brug. Sla bij de verkeerslichten rechts af voor de Hubertuslaan of rij door tot de rotonde, neem de eerste afslag en sla rechts af voor het Aldenhofpark.

Er is beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren bij Sint Hubertuslaan en het Aldenhofpark, en de omliggende straten. Fietsen kunnen gestald worden bij Brasserie Tapijn. From the A2: Take the exit to the N2. take the exit towards N278/Akersteenweg/John F. Kennedysingel. After 500m turn left and cross the bridge. At the traffic lights go right to the Hubertuslaan or go straight until the roundabout, take the first exit and go right for the Aldenhof park.

Limited car parking is available on Sint Hubertuslaan and Aldenhofpark. Further street parking is also available in the local vicinity. Bicycle racks are located close to Tapijn Brasserie.

Koffie na afloop / Post Run Coffee

Elke week gaan we samen koffie drinken: Na afloop van de tapijn parkrun kun je voor een kopje koffie of een ontbijtje terecht bij Cafe de Tribunal, gelegen aan de Tongersestraat 1 op ongeveer 500 meter van de finishlocatie. After the Tapijn parkrun you are welcome for coffee or breakfast at Cafe de Tribunal, at the Tongersestraat 1. The cafe is located 500 meters from the finish location.. Kom er gezellig bij!

Every week we grab a post-parkrun coffee: Na afloop van de tapijn parkrun kun je voor een kopje koffie of een ontbijtje terecht bij Cafe de Tribunal, gelegen aan de Tongersestraat 1 op ongeveer 500 meter van de finishlocatie. After the Tapijn parkrun you are welcome for coffee or breakfast at Cafe de Tribunal, at the Tongersestraat 1. The cafe is located 500 meters from the finish location.. Please come and join us!