De échte helden van parkrun: de vrijwilligers

parkrun staat of valt met onze toegewijde vrijwilligers die er veel tijd insteken, in heden en verleden. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op deze pagina kun je lezen hoe jij je steentje bij kunt dragen.

Hoe kan ik meehelpen?

Het is heel eenvoudig om er achter te komen hoe je bij Sonsbeek parkrun kunt helpen als vrijwilliger. Open een recente e-mail van parkrun (de nieuwsbrief, een uitslagenmail of vrijwilligersmail), klik op 'beheer mijn profiel', dan op 'e-mail opties', selecteer vervolgens de evenementen waarover je op de hoogte wilt blijven en klik op 'bewaar aanmeldlijst evenementen'. Vanaf dat moment zul je regelmatig e-mails ontvangen van de desbetreffende evenementen en blijf je op de hoogte van de mogelijkheden om als vrijwilliger actief te zijn.

Toekomstig rooster

De roosters voor de aankomende evenementen kun je vinden via de roosterpagina van het evenement. Om direct in contact te komen met de organisatie kun je e-mailen naar sonsbeek@parkrun.com

Wat zou ik kunnen doen bij parkrun?

We zullen je nooit vragen een taak op je te nemen waar jij je niet prettig bij voelt. Is er iets dat je niet wilt doen? Laat het ons weten en we zoeken iets anders waarmee je kunt helpen. Geen van de taken is echt zwaar. Je kunt als finishregelaar helpen bij de finishfuik, de tijdwaarnemening bijhouden of barcodes scannen met onze handige app. Vaak laten we nieuwe vrijwilligers beginnen als routeregelaar om een goed idee krijgen hoe het evenement draait. Maar heb je zelf al een idee hoe je het beste bij kunt dragen, schroom dan niet om ons dit te laten weten.

Als vrijwilliger ben jíj de ogen en oren van parkrun. Als er zich problemen voordoen tijdens parkrun, of dit nu met kinderen of volwassenen te maken heeft, meld deze dan direct aan de Evenementleider, op de dag zelf of kort daarna. Je kunt ook e-mailen met het hoofdkantoor via eventsupport@parkrun.com.

Met veel dank aan de helden van deze week

  • Elena DEGENHARDT
  • Ines MINKOVA
  • Jan SLAGMOLEN
  • Joris BERBEN
  • Mieke DE WIT
  • Mina ATIA
  • Renee SHORTZ
  • Ron GERRIST
  • Tasos STEFANOV

Het basisteam

Sonsbeek parkrun kan plaatsvinden dankzij onze geweldige vrijwilligers, die vrijwel allemaal gewone lopers zijn net als jij. Het vrijwilligersteam van de week wordt geleid door een kleine groep parkrunenthousiastelingen die het 'basisteam' vormen. Zij zorgen iedere week voor de op- en afbouw van het evenement, de publicatie van de gelopen tijden, het sorteren van de tokens, het schrijven van loopverslagen en nog veel meer. We zijn zeer dankbaar voor de hulp van iedereen die, zowel nu als in het verleden, de Sonsbeek parkrun mogelijk hebben gemaakt.

En ten slotte...

Meld je aan voor de vrijwilligersoproepen per e-mail als je ons wilt helpen.