De route

De route is 5 km lang. Dit hebben we nauwkeurig nagemeten met een professioneel meetwiel. De lokatie van het evenement: Schoterbos park, Haarlem. Het parcours bestaat uit over vlakke, verharde paden. Sommige stukken van de route kunnen modderig, nat en glad worden bij regen. Afhankelijk van beschikbaarheid zullen er routeregelaars langs de route staan of worden er wegwijzers gebruikt.

Houd er rekening mee dat parkrun gebruik maakt van paden die voor iedereen toegankelijk zijn. Geef andere bezoekers van het park voldoende ruimte. Dit gaat niet ten koste van je tijd, je kunt nog steeds een pr lopen en het zorgt ervoor dat iedereen van het evenement kan blijven genieten.

Probeer te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Neem je toch de auto? Overweeg te carpoolen. Op deze manier reduceren we onze impact op zowel onze omgeving als op andere parkbezoekers. Let ook goed op wanneer je aankomt of wegrijdt. Het aantal parkeerplaatsen is mogelijk beperkt, dus kom op tijd.

Routeveiligheid

De Schoterbos parkrun is een gezellig, gratis evenement, georganiseerd door vrijwilligers voor iedereen. We willen de loop in veilige banen leiden. Daarom vragen wij lopers, toeschouwers en vrijwilligers om het volgende in acht te nemen:

 • Houd te allen tijde rekening met het park en andere bezoekers van het park.
 • Kinderen jonger dan elf jaar moeten tijdens de gehele loop worden begeleid (binnen armlengte) door een ouder, voogd of een - door de ouder aangewezen - verantwoordelijke volwassene.
 • Kom te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer, indien mogelijk. Wanneer je dit doet, help je om de impact op het park en onze planeet zo klein mogelijk te houden.
 • Help mee als vrijwilliger! Het evenement kan alleen voortbestaan met jullie medewerking - zie de vrijwilligerspagina voor meer informatie.
 • Let op in de buurt van wegen en parkeerplaatsen - de meeste voertuigen zijn sneller dan jij. Ga niet in de buurt van auto's rondhangen, zeker niet als je kinderen bij je hebt. Ga je met de auto naar parkrun, rijd dan niet te snel, ook niet als je (te) laat bent.
 • Houd tijdens het lopen rekening met een oneffen ondergrond - of je nu over gras of asfalt loopt. Let op voor fietsers, andere lopers, wandelaars, kinderen, honden, (wilde) dieren, wegwerkzaamheden, vallende takken, paaltjes en andere obstakels die zich op de route kunnen bevinden.
 • Zorg ervoor dat je fit genoeg bent om 5 km te wandelen, joggen of rennen.
 • Vergeet niet een warming-up te doen voor de loop.
 • Als je een loper in problemen ziet, stop dan om te helpen en ga zo snel mogelijk hulp halen.
 • Ben je toeschouwer? Geef lopers ruim de baan op de route. Let goed op kinderen of honden wanneer je die bij je hebt.
 • De Ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die je kunt oplopen door een tekenbeet. Draag beschermende kleding wanneer je deelneemt aan een parkun in een gras- en/of bosrijke omgeving. Kijk hier voor meer informatie.
 • Honden zijn helaas niet toegestaan met dit evenement.
 • Lopers met een kinderwagen zijn ook welkom, maar wees behoedzaam en let goed op de overige deelnemers. Indien mogelijk, start achterin en probeer zo veel mogelijk aan één kant van de groep te blijven.

Wij hopen dat deze tips helpen om ervoor te zorgen dat Schoterbos parkrun voor iedereen leuk en veilig blijft.

Leeftijdsindex

Alle parkrunevenementen gebruiken de leeftijdsindex om lopers in staat te stellen hun resultaten te vergelijken.

De leeftijdsindex gebruikt jouw resultaat in combinatie met het wereldrecord voor jouw geslacht en leeftijdscategorie om tot een score (een percentage) te komen. Met deze score kun je jouw prestatie vergelijken met die van een ander, zelfs als zij in een andere categorie lopen: hoe hoger je score, des te beter. Scores kunnen ook worden vergeleken over verschillende loopafstanden: zo kun je bijvoorbeeld een tijd op de 5 km vergelijken met een marathontijd.

Voor meer informatie, kijk op onze hulppagina.

Routekaart

Omschrijving route

Een parcours van 4 dezelfde ronden in het recentelijk vernieuwde Schoterbos in Haarlem Noord. De route is overzichtelijk en over een breed geasfalteerde weg.

Course description

Four laps around the recently re-landscaped Schoterbos park in North Haarlem. The route is fast and flat, on smooth tarmac paths.

Faciliteiten

Toiletten en koffie/thee bij tennisvereniging Kontakt. In en rond het park is een aantal leuke attracties te vinden: Artisklas (de kleinste dierentuin van Nederland), een kinderboerderij en een (betaald) binnenzwembad. Het park zelf heeft een leuke speelplaats en een plek met fitnesstoestellen.

Facilities

Toilets and refreshments at the Kontakt tennis club. There are numerous attractions in/around the park including Artisklas (the smallest zoo in the Netherlands), a children’s farm (kinderboederij) and a swimming pool (Planetenbad). There is a children's play area in the park and a fitness area.

Bereikbaarheid

Startlocatie

De start is in het Schoterbos park. Het start-finishgebied is aan het Noorderhoutpad, dit ligt op 350 meter lopen vanaf de tennisvereniging.

Location of start

The event starts in Schoterbos park. The start-finish area is on the Noorderhoutpad, which is a 350 meter walk from the tennis club.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Bushalte Minahassastraat op de Rijksstraatweg ligt op 450 meter lopen van de tennisvereniging.
Neem vanaf Haarlem CS bus 3 of 73 naar Haarlem-Noord, de rit duurt minder dan 10 minuten.

Getting there by public transport

The bus stop “Minahassastraat” on the Rijsstraatweg is 450m from the Tennis Club on the Piet Voskuilenstraat.
From Haarlem central train/bus station take the number 3 or 73 bus north, journey time less than 10minutes.

Bereikbaarheid te voet

Het start-finishgebied is aan het Noorderhoutpad, dit ligt op 350 meter lopen vanaf de tennisvereniging. Loop linksom de middelbare school ‘Het Schoter’ heen en vervolg het pad tussen de school en de voetbalvelden naar het park toe. Je komt na de laatste parkeerplaatsen die naast het voetbalveld zijn langs de kinderboerderij. Vervolg je weg door rechtdoor te gaan, totdat je bij het fietspad aankomt. Aan de rechterkant zie je het startpunt van onze parkrun. Kom je op de fiets? Deze kun je stallen bij de tennisvereniging of bij de kinderboerderij.

Getting there on foot

The start-finish area is on the Noorderhoutpad, which is a 350 meter walk from the tennis club. Walk left to the secondary school 'Het Schoter' and follow the path between the school and the football fields to the park. After the last parking spaces that are next to the football field, you pass the children’s zoo. Continue going straight until you reach the cycle path. On the right you see the starting point of our parkrun. Are you coming by bike? You can store these at the tennis club or at the children’s zoo.

Bereikbaarheid met de auto

Voor navigatie: gebruik Piet Voskuilenstraat 1 in Haarlem. Het Schoterbos ligt in Haarlem-Noord. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Komend over de A9 vanuit het noorden: neem de A22 en N208 (Haarlem-Noord) en sla op de Jan Gijzenkade linksaf (Schoterbos is aan je rechterhand). Volg de weg tot de stoplichten, sla twee keer rechtsaf tot je op de Planetenlaan bent.

Als je uit het oosten/zuiden komt over de A9: neem de A200/N200 en vervolg je weg op de Waarderweg. Na de brug de tweede links, de Jan Gijzenkade. Sla bij de stoplichten linksaf en vervolgens rechtsaf naar de Planetenlaan.

Gratis parkeren kan bij tennisvereniging Kontakt (300 meter van de start). Er is ook een groot, gratis parkeerterrein tegenover de Dekamarkt aan de Planetenlaan. Ook op andere plekken rond het Schoterbos kan men gratis parkeren.

Getting there by road

Use “Piet Voskuilenstraat” 2024EN if using satnav.
The Schoterbos park is located in North Haarlem - easiest access is via the Planetenlaan.

From the North A9 take the A22 and N208 (Haarlem North) turn left onto the Jan Gijzenkade - Schoterbos is on your right. Follow the road to the traffic lights, turn right, and right again onto the Planetenlaan.

From the East/South A9 take the A200/N200 then the Waarderweg and after the bridge take the second left onto the Jan Gijzenkade. At the traffic lights turn left then right onto the Planetenlaan.

Closest parking is at the Kontakt tennis club on the Piet Voskuilenstraat (300m to the start). There is also a large carpark opposite the Deka supermarket on the Planetenlaan, and on-street parking around the park. All parking is free of charge.

Koffie na afloop

Tennisvereniging Kontakt biedt hardlopers een gezellig café voor een drankje na het lopen (op eigen kosten).

Post Run Coffee

The Kontakt Tennis Club offers parkrunners a cosy café for post run refreshments - please join us!