De route

De route is 5 km lang. Dit hebben we nauwkeurig nagemeten met een professioneel meetwiel. De lokatie van het evenement: Goffertpark, Nijmegen. De route is over zowel verharde weg als onverhard bospad. Sommige stukken van de route kunnen modderig, nat en glad worden bij regen. Afhankelijk van beschikbaarheid zullen er routeregelaars langs de route staan of worden er wegwijzers gebruikt.

Houd er rekening mee dat parkrun gebruik maakt van paden die voor iedereen toegankelijk zijn. Geef andere bezoekers van het park voldoende ruimte. Dit gaat niet ten koste van je tijd, je kunt nog steeds een pr lopen en het zorgt ervoor dat iedereen van het evenement kan blijven genieten.

Probeer te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Neem je toch de auto? Overweeg te carpoolen. Op deze manier reduceren we onze impact op zowel onze omgeving als op andere parkbezoekers. Let ook goed op wanneer je aankomt of wegrijdt. Het aantal parkeerplaatsen is mogelijk beperkt, dus kom op tijd.

Routeveiligheid

De Goffert parkrun is een gezellig, gratis evenement, georganiseerd door vrijwilligers voor iedereen. We willen de loop in veilige banen leiden. Daarom vragen wij lopers, toeschouwers en vrijwilligers om het volgende in acht te nemen:

 • Houd te allen tijde rekening met het park en andere bezoekers van het park.
 • Kinderen jonger dan elf jaar moeten tijdens de gehele loop worden begeleid (binnen armlengte) door een ouder, voogd of een - door de ouder aangewezen - verantwoordelijke volwassene.
 • Kom te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer, indien mogelijk. Wanneer je dit doet, help je om de impact op het park en onze planeet zo klein mogelijk te houden.
 • Help mee als vrijwilliger! Het evenement kan alleen voortbestaan met jullie medewerking - zie de vrijwilligerspagina voor meer informatie.
 • Let op in de buurt van wegen en parkeerplaatsen - de meeste voertuigen zijn sneller dan jij. Ga niet in de buurt van auto's rondhangen, zeker niet als je kinderen bij je hebt. Ga je met de auto naar parkrun, rijd dan niet te snel, ook niet als je (te) laat bent.
 • Houd tijdens het lopen rekening met een oneffen ondergrond - of je nu over gras of asfalt loopt. Let op voor fietsers, andere lopers, wandelaars, kinderen, honden, (wilde) dieren, wegwerkzaamheden, vallende takken, paaltjes en andere obstakels die zich op de route kunnen bevinden.
 • Zorg ervoor dat je fit genoeg bent om 5 km te wandelen, joggen of rennen.
 • Vergeet niet een warming-up te doen voor de loop.
 • Als je een loper in problemen ziet, stop dan om te helpen en ga zo snel mogelijk hulp halen.
 • Ben je toeschouwer? Geef lopers ruim de baan op de route. Let goed op kinderen of honden wanneer je die bij je hebt.
 • Het is niet toegestaan deel te nemen met een kinderwagen en een hond tegelijkertijd.
 • De Ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die je kunt oplopen door een tekenbeet. Draag beschermende kleding wanneer je deelneemt aan een parkun in een gras- en/of bosrijke omgeving. Kijk hier voor meer informatie.
 • Deelnemers met een hond zijn welkom. Zorg ervoor dat de hond met een korte lijn meeloopt, zodat je hem goed onder controle kunt houden. Kijk ook op de hulppagina over rennen met honden bij parkrun.
 • Lopers met een kinderwagen zijn ook welkom, maar wees behoedzaam en let goed op de overige deelnemers. Indien mogelijk, start achterin en probeer zo veel mogelijk aan één kant van de groep te blijven.

Wij hopen dat deze tips helpen om ervoor te zorgen dat Goffert parkrun voor iedereen leuk en veilig blijft.

Leeftijdsindex

Alle parkrunevenementen gebruiken de leeftijdsindex om lopers in staat te stellen hun resultaten te vergelijken.

De leeftijdsindex gebruikt jouw resultaat in combinatie met het wereldrecord voor jouw geslacht en leeftijdscategorie om tot een score (een percentage) te komen. Met deze score kun je jouw prestatie vergelijken met die van een ander, zelfs als zij in een andere categorie lopen: hoe hoger je score, des te beter. Scores kunnen ook worden vergeleken over verschillende loopafstanden: zo kun je bijvoorbeeld een tijd op de 5 km vergelijken met een marathontijd.

Voor meer informatie, kijk op onze hulppagina.

Routekaart

Omschrijving route

De route bestaat uit twee dezelfde rondes door het park, over zowel verharde weg als onverhard bospad. De eindsprint is via een berkenbomenpad. De route begint en eindigt bij het paviljoen (genaamd Jonko Koepel op Google Maps).

Course description

Two laps around the park with a mix of asphalt and trail. The finish is on a birch-lined path and the start and finish are near the pavilion (called Jonko Koepel on Google Maps).

Faciliteiten

Er zijn geen toiletten in de directe omgeving. Er is wel een watertappunt op 500 meter afstand. Naast de start ligt een rosarium en siertuin. In het Goffertpark is ook een natuurtuin en kinderboerderij met speeltuin.

Facilities

Please note that there are no toilets in the direct neighbourhood. There is a water fountain 500m from the start. Next to the start, you will find a rosarium and ornamental garden. Other facilities in the Goffertpark include a nature garden and a petting zoo including a children’s playground.

Bereikbaarheid

Startlocatie

De route begint bij het paviljoen (genaamd Jonko Koepel op Google Maps).

Location of start

The event starts at the pavilion (called Jonko Dome on Google Maps).

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Met de trein - Het dichtstbijzijnde treinstation is Nijmegen Goffert. Het is vanaf daar ongeveer een kwartier lopen naar de start.

Met de bus - Vanaf Nijmegen CS is het mogelijk om bus 8 richting Hatert te nemen. Deze stopt bij bushalte Manningstraat, op ongeveer 200 meter afstand van de start.

Getting there by public transport

By train - The nearest train station is Nijmegen Goffert, which is at a 15-minute walking distance from the start.

By bus - From Nijmegen Central Station, it is possible to take bus 8 direction Hatert. The bus stops along the Muntweg at stop Manningstraat, about 200 metres from the starting area.

Bereikbaarheid te voet

Vanaf de bushalte Manningstraat - Loop het Goffertpark in. Ga daar direct links en je vindt het paviljoen na 200 meter.

Vanaf het treinstation Nijmegen Goffert - Volg de Neerbosscheweg richting het Jonkerbosplein. Ga links op de Muntweg en volg die weg voor ongeveer 800 meter, totdat je bij de Slotemaker de Bruïneweg aankomt. Ga rechts. Aan je rechterhand ligt het Goffertpark en zie je meteen het startpaviljoen liggen.

Vanaf parkeerplaats Goffertboerderij - Loop weg van de Goffertboerderij, richting het Goffertzwembad (Goffertweg). Sla linksaf om op de Goffertweg te blijven. Ga aan het einde van de weg rechtsaf naar Slotemaker de Bruïneweg. Na 200 meter ligt het startpaviljoen aan je linkerkant.

Getting there on foot

From bus stop Manningstraat - Enter the park and immediately turn left. After about 200m you have reached the pavilion.

From train station Nijmegen Goffert - Follow the Neerbosscheweg towards Jonkerbosplein. Turn left onto Muntweg and continue on for approximately 800 metres, then turn right onto Slotemaker de Bruïneweg. The park is on your right and you should be able to spot the pavilion.

From parking lot Goffertboerderij - Walk away in the opposite direction of the Goffertboerderij (Goffert Farm), in direction of the Goffert swimming pool (Goffertweg). Turn left onto the Goffertweg. At the end of the Goffertweg, turn right onto Slotemaker de Bruïneweg. After 200 meters, you will find the start pavillion on your left-hand side.

Bereikbaarheid met de auto

Voor het instellen van navigatie, gebruik het adres Muntweg 209 voor gratis parkeren aan de Muntweg of Goffertweg 17 voor gratis parkeren op een parkeerplaats op 6 minuten loopafstand.

Vanaf het centrum - Rijd vanaf het Keizer Karelplein de Graafseweg/S103 op en vervolg deze tot aan de Groenestraat. Ga linksaf naar de Groenestraat. Sla dan rechtsaf naar de Muntweg.

Vanaf de A50 - Vervolg de A50 in noordoostelijke richting. Volg vanaf knooppunt Valburg de borden A15 richting Arnhem. Vanaf knooppunt Ressen, volg de borden N325 richting Nijmegen/Kleve. Rijd vanaf het Keizer Karelplein de route zoals boven beschreven.

Gratis parkeren is mogelijk langs de Slotemaker de Buïneweg. Er is ook gratis parkeermogelijkheid op zes minuten loopafstand op Goffertweg 17. Fietsen kunnen geplaatst worden bij het startpunt.

Getting there by road

For directions by car, please navigate towards Muntweg 209 for free parking along the Muntweg. For free parking in a parking lot on a six-minute walking distance, please navigate towards Goffertweg 17.

From town/city center - At the Keizer Karelplein, take the exit onto the Graafseweg/S103. Follow until Groenestraat. Turn left into Groenestraat. Turn right onto Muntweg.

From A50 - Follow A50 in Northeastern direction. From junction Valburg onwards, follow signs A15 towards Arnhem. From junction Ressen onwards, follow signs N325 to Nijmegen/Kleve. When you arrive in Nijmegen, follow the route from Keizer Karelplein as described above.

Free car parking along the Slotemaker de Buïneweg. There is also a free car park available at Goffertweg 17, which is a six-minute walk away. There is plenty of room for bicycles at the starting area

Koffie na afloop

Elke week genieten we na afloop van de parkrun van koffie bij “PUUX” - wees welkom!

Post Run Coffee

Every week we grab a post parkrun coffee at “PUUX” - please come and join us!